0257 25 95 93
0741 096 093
0751 241 585
Home
Destinatii - Alte destinatii
Oferta pentru Alte destinatii
OCEANUL ATLANTIC

Locatie
Oceanul Atlantic este al doilea ocean ca marime de pe Pamant, acoperind aproape 20% din suprafața sa. Numele oceanului, care se trage de la mitologia greaca, inseamna Marea lui Atlas. Atlanticul este marginit de America de Nord si America de Sud, in vest, si Europa si Africa, in est. Este legat de Oceanul Pacific prin Oceanul Arctic in nord, si prin Pasajul Drake in sud. In plus, este legat artificial de Pacific prin Canalul Panama. Linia de demarcație dintre Oceanul Atlantic si Oceanul Indian este la meridianul 20°E. Atlanticul este separat de Oceanul Arctic printr-o linie care duce de la Groenlanda, prin insulele Svalbard pana in nordul Norvegiei.
Incluzand marile adiacente, Oceanul Atlantic ocupa o suprafața de 106.400.000 km², iar fara aceste mari, are o suprafața de 82.400.000 km². Volumul oceanului, cu marile adiacente, este de 354.700.000 km³, iar fara ele este de 323.600.000 km³. Adancimea medie a Atlanticului este de 3.332 m (incluzand marile adiacente) sau 3.926 (fara marile adiacente). Cel mai adanc punct este Groapa Puerto Rico. Lațimea oceanului variaza de la 2.848 km intre Brazilia si Liberia, pana la 4.830 km intre Statele Unite ale Americii si nordul Africii.

Marile care fac parte din Oceanul Atlantic (sunt considerate adiacente) includ: Marea Caraibelor, Marea Mediterana, Marea Neagra, Marea Nordului, Marea Labrador si Marea Baltica. Insulele importante din Oceanul Atlantic sunt: Insulele Faroe, Svalbard, Groenlanda, Islanda, Rockall, Marea Britanie, Irlanda, Fernando de Noronha, Insulele Azore, Insulele Madeira, Insulele Canare, Insulele Capul Verde, São Tomé si Príncipe, Newfoundland, Bermuda, Indiile de Vest, Ascension, Sf. Elena, Martin Vaz, Tristan da Cunha, Insulele Falkland si Insula Georgia de Sud.
Ințeleptul grec Platon afirma ca in Atlantic ar fi existat un continent, acum disparut: Atlantida, asa cum ar fi existat Pacifida in Pacific.

Porturi importante

Spania
- La Coruna
- Vigo
- Cadiz
- Fuerteventura
- La Gomera
- Lanzarote
- La Palma
- Gran Canaria
- Tenerife

Franta
- Cherbourg
- Le Havre

Portugalia
- Ponte Delgada ( Azore)
- Funchal (Madeira)
- Leixoes (Porto)
- Lisabona

Maroc
- Agadir
- Casablanca
- Tanger

Gibraltar

Cap Verde

- Mindelo
- Praia

Clima, natura, peisaj
Aceasta zona a oceanului Atlantic ofera in general vreme favorabila pentru croaziere pe toata durata anului. Iernile calde si brizele placute din timpul verii fac din acesta desinatie una ideala pentru croaziere. Totusi, in Gran Canaria intalnim temperaturi mai ridicate iarna decat in Madeira, iar Gran Canaria este de obicei un pic mai insorita si calduroasa decat Tenerife.
Cei care prefera o clima temperata si zile innsorite cu temperaturi potrivite nu vor fi dezamagiti.

Istorie
Madeira este un dintre cele mai interesante destinatii europene fiind o insula vulcanica formata ca urmare a eruptiilor vulcanice care au avut loc acum 20 miloane de ani. In 1420, Joao Goncalvez Zarco a ancorat in Madeira si a revendicat teritoriul in numele printului Henry Navigatorul. Pana in 1514, Funchal a devenit unul dintre cele mai populate orase alte Portugaliei dupa Lisabona si Porto. In 1580, Philip II al Spaniei a cucerit Portugalia si Madeira a cazut sub stapanire franceza pana in 1640 cand portughezii s-au revoltat. In 1662, cand Catherine de Braganza s-a casatorit cu Charles al II-lea, Anglia a primit favoruri comerciale privind vanzarea vinului de Madeira.
Insulele Canare sunt locuite inca din epoca de piatra fiind gasite dovezi inca din primul secol al istoriei, cand se facea referite la aceste insula ca la Insulele ”norocoase” (The fortunate Islands).
In jurul anului 1478 Columb a pornit intr-una din expeditille sale din Gran Canaria. Spre sfarsitul anilor 1400 insulele erau colonizate de spanioli, portughezi si italieni si au devenit prospere in secolul al XVI-lea datorita pozitiei privilegiate aflate pe rutele spre Lumea Noua. Insulele au fost atacate de pirati englezi, danezi si portughezi, dar spaniolii au tinut piept atacurilor.
Zona Insulelor Canare a fost declarata zona de comert libera in 1852 pentru a revigora economia si in zona se cultivau intens banane, rosii si cartofi. In 1936 Generalul Franco a vizitat Las Palmas si a lansat lovitura militara care a pornit Razboiul Civil Spaniol.

Cui se adreseaza. Cine va fi interesat

Cei care cauta caldura iarna sunt cu siguranta o parte din turistii tinta ai zonei, cu toate ca pe toata perioada anului temperaturile sunt prielice unei croaziere si rar sunt atat de ridicate ca cele din Mediterana. Regiunea atrage turisti tineri si de varsta mijlocie care cauta soare, activitati sportive si relaxare pe plaja.

La ce sa va asteptati
Vreme bune, ape calme, vizitarea unei noi insule in fiecare zi, excursii de neuitat, shopping fara taxe in Gran Canaria si Teneriffe, degustari de vinuri.

Puncte tari
- facilitati de practicare a sporturilor pentru toate gusturile
- temperaturi medii de 20- 24OC iarna
- distante mici de parcurs intre insule
- plaje unice in Lanzarote, Fuerteventura si Gran Canaria
- unele dintre cele mai colorate si bogate gradini Botanice in Madeira si Tenerife.

Pentru cei care nu am mai fost intr-o croaziera
Pentru cei care nu au mai fost intr-o croaziera distanta mica intre insule este un avantaj dat fiind faptul ca nu vor naviga foarte mult pe mare. Pentru un client care merge pentru prima data in croaziera aceasta destinatie ofera:
- varietate de porturi
- access la plaje si sporturi de apa in fiecare port
- oportunitatea de a vizita Maroc-ul
- un port nou in fiecare zi de navigare
- shopping duty free.
America de Nord
America de Sud
Caraibe
Europa de Nord
Mediterana
Transatlantic
Marea Rosie
Orientul Mijlociu
Orientul Indepartat
Oceanul Indian
Alaska
Fluvii
Alte destinatii
Marea Adriatica
© www.ofertacroaziera.ro 2010 - 2023Termeni si conditiiContactHome
DISCOVER TURISM RO32110761, J2/889/2013, Licenta de turism nr. 6974/06.09.2013, Polita de asigurare seria I nr. 25135, Omniasig, valabilitate 28.08.2015- 27.08.2016. M.D.R.T. 0800- 86.82.82
© Toate fotografiile si textele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin www.ofertacroaziera.ro. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora, fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).
ANPC