0257 25 95 93
0741 096 093
0751 241 585
Home
Destinatii - America de Sud
Oferta pentru America de Sud
Locatie
America de Sud este un continent traversat de Ecuator, cu majoritatea suprafetei in emisfera sudica. America de Sud este situata intre Oceanul Pacific si Oceanul Atlantic. Este legata, geologic vorbind, de America de Nord prin Istmul Panama, relativ de putin timp. Anzii Cordilieri, fiind un lant muntos activ, se desfasoara pe intreaga lungime a continentului, in vest; suprafetele din estul Anzilor sunt acoperite de paduri tropicale si formeaza vastul bazin al raului Amazon. In partea centrala a continentului situat la est de Anzii Cordilieri se afla pampasul.

America de Sud se afla pe locul patru in lume in ceea ce priveste suprafata, dupa Asia, Africa si America de Nord. In ceea ce priveste populatia, se afla pe locul cinci, dupa Asia, Africa, Europa si America de Nord.

Se crede ca a fost locuit pentru prima oara de oamenii care au trecut podul natural Bering, acum stramtoarea Bering, desi exista si unele sugestii ca fiintele umane au migrat aici din sudul Oceanului Pacific.

Continentul America de Sud cuprinde urmatoarele tari: Brazilia, Columbia, Venezuela, Peru, Guyana, Suriname, Guyana Franceza, Chile, Bolivia, Argentina, Uruguay, Paraguay, Ecuador, Panama si Tara de Foc.

Din anii 1530, locuitorii indigeni ai Americii de Sud au intrat in contact cu calatori europeni, intai spanioli si mai apoi portughezi, care au intemeiat colonii pe continent. In cursul secolului XIX, aceste colonii si-au castigat independenta.

Regiunea America de Sud include si o serie de insule, majoritatea apartinand tarilor de pe continent. Teritoriile caraibiene sunt grupate impreuna cu America de Nord (cu exceptia Trinidad si Tobago). Tarile sud-americane care se afla la limitele Marii Caraibelor, cum ar fi Columbia, Venezuela, Guyana, Surinam si Guiana Franceza sunt cunoscute si sub numele de America de Sud Caraibeana.

Cea mai mare tara din America de Sud, atat in ceea ce priveste suprafata cat si ca populatie, este Brazilia.

Porturi importante

Brazilia
- Belem
- Fortaleza
- Recife
- Salvador de Bahia
- Rio de Janeiro
- Santos
- Santarem

Uruguay
- Montevideo

Argentina
- Buenos Aires
- Puerto Madryn
- Ushuaia

Chile
- Punta Arenas
- Puerto Montt
- Valparaiso

Peru
- Callao

Ecuador
- Guayaquil
- Galapagos

Insulele Falkland
- Port Stanley

South Georgia
- Grytviken

Antarctica:
- Adelaide
- Hope Bay
- King George Island
- Paradise Harbour

Clima, natura, peisaj
Zona sud atlantica si Antarctica au un sezon de croaziera relativ scurt. In timpul sezonului de croaziera zona de nord a regiunii beneficiaza de o clima tropicala cu umiditate mare si furtuni regulate. In sud clima devine mai temperata asemanatoare celei din Nordul Europei in special spre insulele Falkland si Cape Horn.

Zona Cele mai umede luni Cele mai calde luni
Rio de Janeiro din decembrie pana in aprile din decembrie pana in aprilie
Uruguay din martie pana in iunie din noiembrie pana in aprilie
Buenos Aires din octombrie pana in martie din noiembrie pana in martie
Port Stanley din decembrie pana in mai din noiembrie pana in martie
Valparaiso din mai pana in august din octombrie pana in februarie
Callao din iulie pana in septembrie din decembrie pana in aprilie
Guayaquil din ianuarie pana in aprilie din ianuarie pana in aprilie


Istorie
Pasajul dintre granita de nord a Braziliei si peninsula Antarctica creaza cea mai lunga zona de croaziera din lume.

Primul european care s-a aventurat in aceasta zona a fost exploratorul Leif Ericson la mijlocul anilor 1400. Christopher Columb in treia calatorie a marilor descoperiri a ajuns in Cumana si Caracas, Venezuela, spre sfarsitul anilor 1400.

Exploratorul portughez , Ferdinand Magellan, in marea sa expeditie 1519- 1522, a vazut pentru prima data America de Sud pe 06 decembrie 1519 si o saptamana mai tarziu a ancorat la Rio de Janeiro, pentru a incarca vasul cu cele necesare pentru continuarea calatoriei.

Magellan a trecut dinspre Oceanul Atlantic spre Oceanul Pacific printr-o stramtoare de 350 mile pe care a denumit-o ”Marea linistita (Peaceful Sea)”, separand America de Sud de Tara de Foc. Acesta intindere de apa, des vizitata de liniile de croaziera, este cunoscuta si ca Stramtoarea Magellan. Desi a fost omorat in Filipine, Magellan a fost primul care a facut inconjurul lumii in voiajul din 1519- 1522, doar 18 membri ai echipajului din 237 s-au intors de pe mare.

Primul explorator european care a navigat pe Amazon in 11 februarie 1542 a fost Francisco de Orellana. In 1616 portughezii au construit Forte do Castelo, langa intrarea in rau la Belem.

In 1577, Sir Francis Drake a fost primul explorator englez care a facut inconjurul lumii, iar 200 de ani mai tarziu in 1775, Captain Cook a crezut ca a descoperit Antarctica, cu toate ca a atins doar South Georgia. Irlandezul Sir Ernest Shackelton in 1916 a ajuns in Antarctica, dar vasul s-a lovit de un iceberg in South Shetlands, iar el si echipajul s-au intors cu o barca cu vasle.

Cui se adreseaza. Cine va fi interesat
Posibilitatile nenumarate de vizitare si peisajul atrag multi turisti maturi care doresc sa exploreze noi regiuni si destinatii mai putin cunoscute. Pasagerii pot sa savureze plimbari cu barci de mici dimensiuni in Antarctica pentru a observa animale salbatice, inclusiv pinguini, lei de mare sau diverse specii de pasari.

Fiordurile din Chile sunt asemanatoare cu cele din Norvegia dar mult mai adanci si mai stramte de-alungul coastei.
Vasele care se aventureaza in Antarctica sunt in general mai traditionale si intime si sunt create pentru grupuri mai mici.
Brazilia este o destinatie ideala pentru o croaziera cu excursii relativ ieftine si o varietate de peisaje. Multi care raman in Brazilia dupa o croaziera prefera sa viziteze cascada Iguazu din Argentina, care este alcatuita din 275 de cascade si formeaza granita naturala cu Brazilia.

La ce sa va asteptati
America de Sud ofera o combinatie deosebita de vizitare, cultura si oportunitati de relaxare. Exista o mare varietate de temperaturi intre Brazilia si extremitatile sudice ale continentului unde stilul de viata si peisajul se schimba.

Raul Amazon este ca o mare lunga, cu porturi fermecatoare, orase vibrante, abundenta de vegetatie si natura. Arhitectura coloniala atrage turistii in special in Buenos Aires, Montevideo, Santos sau Callao. Aceste orase sunt orase aglomerate faimoase pentru arta, cultura si istoria bogata.

Rio de Janeiro este unul dintre locurile unice pe care trebuie un turist sa le viziteze. Este dificil sa explorati toate atractiile intr-o singura zi si se poate sa fie necesar sa petreceti mai mult timp in Rio dupa terminarea croazierei.

Antarctica este traditional o destinatie de aventura si explorare.

Puncte tari - Peisaje diferite de-alungul costei Sud Americane
- Istoria si cultura civilizatiei Inca este evidenta in multe zone, in special in Peru
- Multe itinerarii urmaresc rutele marilor navigatori ca Magellan si Drake

Pentru cei care nu am mai fost intr-o croaziera
Traditional, America de Sud nu este pe lista sugestiilor celor care opteaza pentru o croaziera pentru prima data. Aceasta zona castiga popularitate dat fiind faptul ca piata devine mult mai sofisticata si este posibil ca cei care merg pentru prima data in croaziera sa fie atrasi de acesta zona.

Cei care cauta expeditii specializate in Antarctica, pe raul Amazon sau Insulele Galapagos pot profita de aceste croaziera ca fiind singura varianta de a vedea tot ce ofera aceste zone.
America de Nord
America de Sud
Caraibe
Europa de Nord
Mediterana
Transatlantic
Marea Rosie
Orientul Mijlociu
Orientul Indepartat
Oceanul Indian
Alaska
Fluvii
Alte destinatii
Marea Adriatica
© www.ofertacroaziera.ro 2010 - 2023Termeni si conditiiContactHome
DISCOVER TURISM RO32110761, J2/889/2013, Licenta de turism nr. 6974/06.09.2013, Polita de asigurare seria I nr. 25135, Omniasig, valabilitate 28.08.2015- 27.08.2016. M.D.R.T. 0800- 86.82.82
© Toate fotografiile si textele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin www.ofertacroaziera.ro. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora, fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).
ANPC