0257 25 95 93
0741 096 093
0751 241 585
Home
Destinatii - Europa de Nord
Oferta pentru Europa de Nord
EUROPA DE NORD

Locatie

Marea Nordului a devenit una dintre cele mai populare regiuni de croaziera. Itinerarii noi se dezvolta in fiecare sezon , iar primele croaziere in aceasta zona dateaza din anul 1835. De departe cea mai solicitata zona a Marii Nordului este Norvegia datorita peisajului de neegalat si a apelor relativ calme. Norvegia are o lungime de peste 2900 km, similara cu distanta intre Londra si Roma.

Porturi importante
Belgia
- Antwerp
- Zeebrugge

Olanda
- Amsterdam
- Rotterdam

Norvegia
- Aalesund
- Bergen
- Flam
- Geirager
- Gudvagen
- Honningsvag
- Kristiansand
- Leknes
- Olden
- Stavager
- Tromso

Islanda
- Akureyri
- Isafjordur
- Reykjavik
- Seydisfjordur

Marea Britanie
- Invergordon
- Kirkwall
- Leith
- Lerwick

Insulele Faroe
- Torshavn

Groenlanda
- Narsarsuaq
- Nuuk
- Sisimut

Spitsbergen
- Longyearbyen
- Ny Alesund

Clima, natura, peisaj
Sezonul de croaziere in aceasta zona este relativ scurt incepand la sfarsitul luni mai si terminadu-se la mijlocul lui august. Unele linii de croaziera ofera croaziere pe Coasta Norvegiei pe toata durata anului. La mijlocul verii aceasta zona are 24 de ore de lumina oferind conditii prielnice pentru explorarea naturii. In afara sezonului de varf zona devine ploioasa, instabila si cu mult vant. Temperaturile variaza intre 14 si 20 grade la inceputul sezonului, iar in iunie si iulie urca pana la 25 de grade. Turistii trebuie sa se pregateasca cu haine groase pentru zilele mai racoroase si pelerine de ploaie.

Istorie
La fel ca majoritatea tarilor nordice, Norvegia este o monarhie. Tronul este ocupat de Regele Harald si sotia sa, regina Sonja. Norvegia si-a declarat independenta fata de Suedia in anul 1905. Intre secolele XIV si XVI-lea Liga Hanseatica domina aceasta zona, in acea perioada activitatile erau dependente de mare la fel cum sunt si in zilele noastre. Multe biserici au fost finantate de bogatii vanzatori Hanseatici si dragostea lor pentru arhitecrura gotica si romanica este reflectata in multe cladiri religioase.
Reykjavik este cel mai nordic oras si este populat din anul 870 d.HR. Orasul este ridicat pe izvoare calde si 16 piscine termale care ofera mare parte din sursa de energie.
In mijlocul secoluluil al XIII-lea Islanda a recunoscut autoritatea Regelui Norvegiei, iar cand Norvegia a fost sunt controlul Danemarcei in 1380, Islanda a fost de asemnea. In 1814 Norvegia a devenit independenta, dar Islanda a ramas sub stapanire daneza pana la castigarea independentei in 1918. Chiar si atunci islanda a recunoscut Monarhul Danez ca sef de stat, un presedinte fiind ales doar in 1944.
Groenlanda este una dintre cele mai mari insule a lumii, a fost posesiune a Danemarcei pana in secolul al XVIII-lea si acum este un teritoriu al Uniunii Europene.

Cui se adreseaza. Cine va fi interesat
Cei care prefera sa isi petreaca vacanta pe o plaja vor prefera probabil o croaziera in zone mai calde decat cele in acesta zona. Unele dintre cele mai impresionante peisaje, o istorie intersanta si zone de o frumusete naturala incredibila sunt atractiile principale ale zonei.
In general, acest tip de croaziera atrage persoanele mature care doresc relaxare, calm si doresc o croaziera interesanta.
Regiunea va fi atractiva pentru cei care au vizitat inainte Germania, Austria, Alvetia sau lacurile Italiene.
Fiodurile norvegiene sunt adesea comparate cu Alaska, ambele regiuni au asemanari, dar sunt si contrastante. Peisajul norvegian este mai verde, excursiile nu necesita mult timp pentru transport de la nava la destinatie.

La ce sa va asteptati
In general, mancarea si bautura sunt mai scumpe comparativ cu alte zone ale Europei.
Viztarea, natura si activitatile recreative sunt puctele tari ale acestei croaziere.
Lungile perioade de zi, cu aprope 24 de ore se soare la mijlocul lui iunie ofera o sansa deosebita de a explora fumusetile nordului.

Puncte tari
Multe dintre obicetive sunt unice in lume.
Engleza se vorbeste in intreaga regiune.
Mare parte a peisajuluipoate fi vazut din cabina sau de pe punti.

Pentru cei care nu am mai fost intr-o croaziera
Sunt multe aspecte ale acestei destinatii pentru cei care se gandesc sa aleaga o croaziera pentru prima data:
- duarta scurta a croazierei de o saptamana sau mai putin este o modalitate excelenta de a accomoda turistii cu viata la bordul navei,
- croazierele nu sunt atat de formale,
- vasele nu se indeparteaza de coasta foarte mult.
America de Nord
America de Sud
Caraibe
Europa de Nord
Mediterana
Transatlantic
Marea Rosie
Orientul Mijlociu
Orientul Indepartat
Oceanul Indian
Alaska
Fluvii
Alte destinatii
Marea Adriatica
© www.ofertacroaziera.ro 2010 - 2023Termeni si conditiiContactHome
DISCOVER TURISM RO32110761, J2/889/2013, Licenta de turism nr. 6974/06.09.2013, Polita de asigurare seria I nr. 25135, Omniasig, valabilitate 28.08.2015- 27.08.2016. M.D.R.T. 0800- 86.82.82
© Toate fotografiile si textele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin www.ofertacroaziera.ro. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora, fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).
ANPC