0257 25 95 93
0741 096 093
0751 241 585
Home
Destinatii - Mediterana
Oferta pentru Mediterana
MEDITERANA DE VEST

Locatie
Marea Mediterana (sau simplu Mediterana) este o mare din Atlanticul Oriental, curprinsa intre Europa centrala, Asia Occidentala și Africa de Nord. Cu 2,5 milioane de km² și aproximativ 3.860 km lungime, este marea cea mai mare din lume. Apele sale, care scalda cele trei peninsule ale Europei (Iberica, Italica și Balcanica), comunica cu Atlanticul prin intermediul stramtorii Gibraltar, cu Marea Neagra prin stramtorile Bosfor și Dardanele și cu Marea Roșie prin canalul Suez.

Delimitarea geografica intre Mediterana de Est si cea de Vest este mai degraba vaga, dar putem trasa o linie imaginara intre Sicilia, Malta si Libia pentru a ne face o imagine despre pozitionare. Multe itinerarii cuprind atat Mediterana de Est cat si Mediterana de Vest. Mediterana de Vest este renumita pentru unele dintre cele mai populare destinatii de vacanta. Multe porturi sunt porti catre orase cosmopolite si istorice cum ar fi Roma, Barcelona sau Tunis.

Porturi importante
Spania
- Malaga
- Almeria
- Cartagena
- Valencia
- Barcelona
- Mahon
- Palma
- Ibiza

Franta
- Marseille
- Toulon
- Ajaccio
- Cannes
- Nice

Italia
- Savona
- Genoa
- Livorno
- Civitavecchia
- Napoli
- Messina
- Olbia
- Alghero
- Portofino

Tunisia
- Tunis

Gibraltar
Monaco

Multe itinerarii cuprind si porturi din Oceanul Atlantic, iar altele se pot aventura spre coasta nord africana.

Clima, natura, peisaj
Pana acum 4, 5 ani Marea Mediterana era doar o destinatie de vara cu vase de croaziera care operau din aprilie pana in noiembrie. Acum, cu vase noi construite si din dorinta clientilor de a explora diverse destinatii, vasele de croaziera opereaza tot timpul anului in aceasta zona.
Climatul este similar in toate regiunea, chiar daca zona de nord a coastei Africii poate fi extrem de fierbinte in iulie si august. Iernile in Mediterana tind sa devina mai calduroase, dar cateodata putem intalni zapada pe coasta Frantei, Spaniei sau in Insulele Baleare. Primavara si toamna sunt cele mai populare anotimpuri pentru a face o croaziera in aceasta zona.
Zona de coasta de-a lungul Costei de Azur, Provence si a Rivierei Ligurice merita vazuta si este usor accesibila. Dealurile din imprejurimile Romei si a Napoli-ului sunt deosebite si ofera monumente antice. O excursie in Capri este un alt punct forte al destinatiei oferind privelisti deosebite apupra muntelui Vezuviu si a Sorrento-ului.

Istorie
Zona Mediteranei de Vest ofera o combinatie unica de statiuni moderne, orase antice si istorie.
Barcelona, portul din care pleaca majoritatea croazierelor este un mix de boutiq-uri moderne, arta suprarealista si incantatoare cladiri maure si gotice. Chiar daca Malaga este un port comercial si un aeroport foarte aglomerat deservind Costa del Sol, este de asemenea si locul in care se gaseste cea mai mare colectie Picasso.
O excursie in Cordoba sau Granada va oferi o experienta unica vizitand catedrale impunatoare care au fost inainte moschei, datand din anul 711 pana cand Spania catolica a recastigat controlul in 1492.
Cu toate ca capitala Italiei, Roma, nu este pe coasta, este usor accesibila din portul Civitavecchia. Forumul Roman si Colosseum-ul dateaza din 72 d. Chr. Vatican-ul a fost fondat in anul 90 d.Chr. iar in secolul al IV-lea Imparatul Constantin a construit o basilica enorma peste mormantul lui Sf. Petru.MEDITERANA DE EST

Locatie
Delimitarea geografica intre Mediterana de Est si cea ce Vest este mai degraba vaga, dar putem trasa o linie imaginara intre Sicilia, Malta si Libia pentru a ne face o imagine despre pozitionare. Acesta zona de aproximativ 500 km este de linia acesta imaginara poate fi definita ca Mediterana de Est si oferta unele dintre cele mai interesante si captivante destinatii ale lumii.

Porturi importante
Grecia
- Corfu
- Kefalonia
- Karakolon
- Piraeus
- Heraklion
- Rhodos
- Mykonos
- Santorini

Italia
- Ventia
- Bari
- Catania

Turcia
- Istambul
- Kusadasi
- Antalza

Croatia
- Split
- Korkula
- Dubrovnik

Israel
- Haifa

Malta
- Valetta

Libia
- Tripoli
- Benhazi

Egipt
- Alexandria
- Port Said

Liban
- Beirut

Cipru
- Limassol

Multe itinerarii contin si porturi din Mediterana de Vest alaturi de cele de mai sus, unele trec Bosforul spre Marea Neagra, iar altele tranziteaza Canalul Suez spre Marea Rosie.

Clima, natura, peisaj
Marea varietate de excursii optionale disponibile in zona incurajeaza operatorii de croaziere sa ofere spre vanzare aceasta regiune pe toata durata anului. Diferentele climatice dintre iarna si vara sunt destul de mari, iar zapada nu este un lucru neobisnuit in Istabul sau Cipru.
Clientii ar trebui sa se astepte la vreme primavaratica cu zile innsorite din martie pana in noiembrie, cu toate ca noptile pot fi racoroase. Intre lunile iunie si septembrie zilele sunt mult mai calduroase cu temperaturi ce pot ajunge la 40 grade.
Multi clientii prefera sa aleaga o croaziera in aceasta zona primavara si toamna, vremea fiind potrivita pentru explorarea sit-urilor istorice.
Rhodos, Mykonos, Santorini, Corfu, Kefalonia si Zakynthos apar in multe itinerarii fiind celebre pentru popularele plaje. De asemenea, Corfu si Creta atrag prin peisajul muntos deosebit. Croatioa ofera golfuri ascunse si plaje deosebita in special in Split si Dubrovnik. Insula Korkula este de asemnea o locatie preferata in Croatia, iar mai jos pe coasta un alt punct de atractie este Kotor, Mutenegru pentru unul dintre cele mai frumoase peisaje din Mediterana.

Istorie
Zona Mediteranei de est este o regiune plina de mituri si mister datand din vremea civilizatiilor antice.
Un turist care se imbarca in Venetia va lasa in urma amintiri despre Republica Venetiana datand din 697 d.HR.. Ajungand in Piraeus va vizita Atena cu Partneonul si Acropolis datand din 438 i. HR. Primele jocuri olimpice au fost tinute in Olympia (Katakolon) in 776 i.Hr.
In Turcia, in Kusadasi pasagerii vor vizita Efesul, iar unul dintre punctele tari ale zonei este excursia la Leptis Magna in Libia, zona fondata de fenicieni in anul 700 i.hr. si a fost sub asediul Cartaginei pana in secolul IV i.HR., apoi a devenit parte a Imperiului Roman.
Fiecare port din Mediterana de Est prezinta o poveste interesanta si fascinanta si monumente si sit-uri arheologice datand de la inceputul civilizatiei.

Cui se adreseaza. Cine va fi interesat
Aceasta zona tinde sa atraga persoane de toate varstele, dar majoritatea pasagerilor sunt maturi sau de varsta mijlocie, care cauta aceste croaziere pentru experienta educationala. In schimb, liniile de croaziera mai informale tind sa ataga persoane mai tinere si familii care apreciaza istoria si cultura dar vor sa se si distreze si relaxeze.

La ce sa va asteptati
Este bine sa fiti constienti care Mediterana de est ofera mai mult decat doar sit-uri istorice:
- Shoppig in Venetia si Istambul
- Sporturi de apa in Rodos, Cipru sau Corfu
- Peisaje muntoase in Corfu, Sicilia sau Creta
- Plaje romantice in Mykonos, Kefalonia si Creta
- Istorie militara in Malta si Cipru
- Incursiune in lumea araba in Alexandria, Port Said sau Tripoli
- Culturi diverse ( araba, romana, greaca, otomana)
- Palate, mooschei, catedrale, piramide, sinagogi si amfiteatre- toate intr-o samptamana.
Populatia locala din porturi ofera o primire speciala si unica oaspetilor chiar daca acestia poposesc doar cateva ore. Turismul, chiar daca este o importanta sursa de venit, nu este atat de comercial ca si in porturile din Spania sau Franta.

Puncte tari
Pentru cei care nu am mai fost intr-o croaziera
Vase de toate marimile ofera itinerarii in zona si acosteaza in diferite zone de interes intr-un timp relativ scurt oferind un bun raport calitate- pret. Croazierele in acesta zona ofera o multitudine de locuri de vizitat, iar marea in aceasta zona este una dintre cele mai linistite mari din lume.
America de Nord
America de Sud
Caraibe
Europa de Nord
Mediterana
Transatlantic
Marea Rosie
Orientul Mijlociu
Orientul Indepartat
Oceanul Indian
Alaska
Fluvii
Alte destinatii
Marea Adriatica
© www.ofertacroaziera.ro 2010 - 2023Termeni si conditiiContactHome
DISCOVER TURISM RO32110761, J2/889/2013, Licenta de turism nr. 6974/06.09.2013, Polita de asigurare seria I nr. 25135, Omniasig, valabilitate 28.08.2015- 27.08.2016. M.D.R.T. 0800- 86.82.82
© Toate fotografiile si textele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin www.ofertacroaziera.ro. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora, fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).
ANPC