0257 25 95 93
0741 096 093
0751 241 585
Home
Destinatii - Orientul Mijlociu
Oferta pentru Orientul Mijlociu
Locatie
Orientul Mijlociu este o zona geografica situata in sudul şi estul Marii Mediterane, care se intinde din estul Mediteranei pana in Golful Persic. Orientul Mijlociu este o subregiune a Asiei, insa unii geografi susţin ca este o parte a Africii. Cele patru culturi principale din Orientul Mijlociu sunt cea evreiasca, cea persana, cea araba şi cea turca. Aceste sfere culturale au origini lingvistice şi etnice diferite. Termenul Orientul Mijlociu defineşte o zona generala, deci nu exista graniţe precise. Majoritatea geografilor considera ca aceasta include Arabia Saudita, Bahrainul, Egiptul, Emiratele Arabe Unite, Iranul, Turcia, Irakul, Israelul, Iordania, Kuweitul, Libanul, Omanul, Qatar, Siria, Yemen şi teritoriile palestiniene (Cisiordania şi faşia Gaza).

Ţarile din Magreb (Algeria, Libia, Maroc şi Tunisia) au legaturi stranse cu Orientul Mijlociu, datorita asocierii lor culturale şi istorice puternice. Ţarile africane Mauritania şi Somalia au de asemenea legaturi cu regiunea. Turcia şi Cipru, deşi din punct de vedere geografic, fac parte din Orientul Mijlociu, se considera parţi ale Europei (deşi Universitatea Tehnica a Orientului Mijlociu este situata in Ankara, Turcia). Afganistanul, situat in estul Orientului Mijlociu, este şi el uneori considerat a face parte din acesta.

Porturi importante
Bahrain
- Manama

Oman
- Muscat
- Salalah

Emiratele Arabe Unite
- Abu Dhabi
- Dubai
- Fujairah

Qatar
- Doha

Egipt
- Safaga
- Sharm el Sheikh
- Adabiya
- Sokhna

Iordania
- Aqaba

Arabia Saudita
- Jeddah

Yemen
- Hodeidah

Clima, natura, peisaj
Marea Rosie este renumita pentru perioada de croaziere care se intinde de la sfarsitul toamnei pana primavara, cu toate ca vremea este favorabila toata perioada anului.
In Aqaba, rareori temperatura scade sub 20 grade iarna sau sub 30 grade vara. Cairo este de multe ori racoros, iar excursiile pe Valea Nilului incep dimineata foarte devreme si temperaturile pot fi mai scazute.
In Bahrain si Dubai lunile decembrie si ianuarie sunt cele mai ploioase, iar furtuni de nisip sunt posibile pe toata durata anului.

Istorie
Orientul Mijlociu a fost recunoscut ca destinatie turistica doar in anii 1980 cand Dubai a devenit o destinatie populara penru shopping si vremea buna din timpul iernii. Primii europeni care au ajuns in aceasta zona au fost portughezii, in zilele noastre inca se mai remarca forturi portugheze in Bahrain si Muscat. Majoritatea zonelor au fost locuite de triburi de beduini. Prima dovada istorica a existentei Dubai-ului dateaza din 1799, Omanul este cunoscut din secolul al II-lea si din timpul in care Vasco da Gama a ancorat aici in drumul sau spre India. Portughezii au cucerit zona prima data in 1507 si au stapanit-o pana in 1649.
Bahrain a fost un protectorat englez din 1810 pana in 1970 si parti ale Emiratelor Arabe Unite au fost sub stapanire engleza sin 1892 pana in 1971. Marea Britanie a sustinut unirea Muscat-ului si a Oman-ului in 1947.
Porturile de la Marea Rosie deschid portile catre o istorie care dateaza din anul 3000 i. Chr., iar comorile antice ale Egiptului atrag mii de turisti an de an. Patrie a celui mai mare rau al lumii, Nilul, si a unora dintre cele mai vechi civilizatii, Egiptul este cunoscut pentru piramidele de la Giza, si mormintele de la Luxor. Marea Rosie este cunoscuta si ca loc al minunilor in iudaism, islam si crestinism, se spune ca Dumnezeu a aparut aici in fata lui Moise.
Cu toate ca este o tara mica, Iordania, a jucat un rol esential in istoria acestei zone. Dupa Primul Razboi Mondial zona din estul raului Iordan a dost controlata de Marea Britanie si s-a numit Transiordania pana in 1946. Sit-urile argheologice ca si Petra sau Wadi Rum au fst contruite in secolul V si VI i. Chr, acestea au stat sute de ani sub pamant si au fost redescoperite doar in anii 1800.

Cui se adreseaza. Cine va fi interesat
Aceasta zona atrage clientii care sunt interesati de destinatii interesante. Cu toate ca zona este predominant islamica, multe obiective si locuri de interes tind sa ii atraga pe cei interesati sa invete despre alte culturi.
Bogatia istoriei Egiptului si Iordaniei fascineaza turistii de orice varsta.
Comparate cu croazierele in alte regiuni ale lumii, pachetele de croaziera in Orientul Mijlociu ofera un raport excelent calitate-pret.

La ce sa va asteptati
O croaziera in acesta zona este ideala pentru a va familiariza cu zona aceasta. Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite este un oras modern, pitoresc cu gradini, fantani si sculpturi. Muscat, oras recent descoperit de turisti, va va impresiona cu Marea Moschee, Palatul Roial si bazarul. Bahrain-ul este renumit pentru cursele de Formula 1. Cei care au mai vizitat zona marii moarte vor fi entuziasti cand vor vizita Petra, valea Nilului sau manastirea St. Ecaterina.
Ocazional croazierele itinerariile contin si Jeddah sau Hodeidah, care ofera posibilitatea de a vizita locuri care de obicei sunt inaccesibile pentru turisti.

Puncte tari
- Croazierele sunt mult mai ieftine decat un sejur in aceasta zona
- Engleza se vorbeste in toata zona
- Vreme favorabila in sezonul de croaziere
- O rata extrem de mica a criminalitatii
- Unele dintre cele mai renumite mall-uri din lume
- Destinatii noi
- Oportunitatea de a vizita unele dintre cele mai vechi sit-uri arheologice din lume

Pentru cei care nu am mai fost intr-o croaziera
Multe itinerarii atrag tinerii, iar variantele care ofera bonus si cazare in Dubai sunt deosebit de tentante. Multi turisti au calatorit in Sharm el Sheikh sau Dubai si se vor speria la gandul ca pe aceste croaziere este un standard foarte inalt si se vor gandi la costul acestora. Croazierele in acesta zona sunt sinonime cu calitatea ridicata a serviciilor, atentia la detalii si o ospitalitate deosebita. Traditional, hotelurile in regiune sunt scumpe, la fel cum sunt si restaurantele sau barurile.
Calatoria pe un vas de croaziera in acesta zona va scuteste de aceste probleme si ganduri dat fiind faptul ca pasagerii se bucura de mancare din abundenta si pachete de bauturi la preturi speciale.
Este foarte rar ca vremea sa fie nefavorabila, asadar nu ne putem gandi la rau de mare, pasagerii pot fi asigurati ca vor calatori pe unele din cele mai calme ape din lume.

America de Nord
America de Sud
Caraibe
Europa de Nord
Mediterana
Transatlantic
Marea Rosie
Orientul Mijlociu
Orientul Indepartat
Oceanul Indian
Alaska
Fluvii
Alte destinatii
Marea Adriatica
© www.ofertacroaziera.ro 2010 - 2023Termeni si conditiiContactHome
DISCOVER TURISM RO32110761, J2/889/2013, Licenta de turism nr. 6974/06.09.2013, Polita de asigurare seria I nr. 25135, Omniasig, valabilitate 28.08.2015- 27.08.2016. M.D.R.T. 0800- 86.82.82
© Toate fotografiile si textele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin www.ofertacroaziera.ro. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora, fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).
ANPC