0257 25 95 93
0741 096 093
0751 241 585
Home
Destinatii - Orientul Indepartat
Oferta pentru Orientul Indepartat
Locatie
Orientul Indepartat este un termen impropriu folosit deseori pentru denumirea Asiei Rasaritene si de Sud-Est, uneori incluzand si teritoriile extrem rasaritene ale Rusiei (asa-numitul Orientul Indepartat Rus) si cele ale regiunii apusene ale Oceanului Pacific. Astfel prin Orientul Indepartat se poate intelege o zona care cuprinde din punct de vedere geografic si cultural nord-estul extrem al Rusiei, zona de coasta a Chinei, Taiwanul, Japonia, Coreea de Sud si Coreea de Nord, Filipinele si Vietnamul. Poate cuprinde si statele din Asia de Sud-Est: Cambodgia, Malaesia, Myanmar, Tailanda si Indonezia.

Aceasta denumire a aparut in perioada coloniala a Imperiului Britanic pentru definirea teritoriilor aflate la est de India Britanica. In perioada de dinaintea izbucnirii primului razboi mondial, prin "Orientul Apropiat" se intelegea zona aflata in apropierea Imperiului Otoman, prin "Orientul Mijlociu" era denumita Asia de Sud si Asia Centrala, iar "Orientul Indepartat" desemna tarile de-a lungul coastei vestice a Oceanului Pacific.

"Orientul Indepartat" evoca o realitate geografica, dar si culturala, care adauga marii distante fata de Europa si exotismul. Astfel, Australia si Noua Zeelanda nu sunt considerate ca parte a "Orientului Indepartat", desi se afla plasate mai la rasarit decat China, de exemplu, pentru ca au o cultura predominant europeana.

Folosirea termenului "Orientul Indepartat" a inceput sa fie folosit din ce in ce mai putin datorita asocierii cu Eurocentrimul si perioada coloniala. In studiile culturale si economice se folosesc de preferinta denumirile mult mai precise precum Asia Rasariteana si Asia de Sud-Est.

Porturi importante

China
- Hong Kong
- Macau
- Shanghai
- Tianjin
- Xiamen

Jaonia
- Kobe
- Nagasaki
- Yokohama

Myanmar
- Yagon

Singapore
- Singapore

Taiwan
- Keelung

Vietnam
- Da Nang
- Nha Trang
- Phu My

Brunei
- Bandar Seri Begawan

Indonezia
- Bali
- Surabaya

Malaysia
- Langkawi
- Malacca
- Penang
- Port Klang

Filipine
- Cebe
- Manila

Corea de Sud
- Incheon

Tailanda
- Koh Phi Phi
- Koh Samui
- Krung Thep
- Phuket

Clima, natura, peisaj
Temperaturile si clima din Orientul Indepartat difera dramatic. Multi turisti calatoresc in Asia de Sud-Est pentru a gasi in timpul iernii temperaturi de vara, dar furtunile sunt frecvente. Umiditatea este foarte ridicata in Malaezia, Thailanda si in special in Singapore. In partea de nord spre Corea si Japonia temperaturile sunt relativ scazute fata de destinatiile din apropierea Ecuatorului ca Penang, Bali sau Singapore.

Zona Cele mai umede luni Cele mai calde luni
Bangkok Septembrie, octombrie Martie, aprilie, mai
Bali Noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie Martie, aprilie, septembrie, octombrie
Ho Chi Min City Iunie, iulie, septembrie Martie, aprilie, mai
Hong Kong Mai, iunie, iulie, august Iunie, iulie, august
Kuala Lumpur August, septembrie, octombrie, noiembrie Martie, aprilie, mai
Nagasaki Iunie, iulie, septembrie Iulie, august, septembrie
Shanghai Iunie, iulie, august Iunie, iulie, august
Singapore Noiembrie, decembrie, ianuarie Aprili, mai, iunie


Istorie
Incepand cu mijlocul secolului XX, Orientul Mijlociu este un centru de afaceri mondial, si probabil cea mai sensibila zona a lumii din punct de vedere strategic, politic, economic si cultural. In zona se afla importante resurse de titei, locul de nastere si centrul spiritual al iudaismului, crestinismului si islamului. De asemenea, Orientul Mijlociu este locul de desfasurare al conflictului arabo-israelian.

Cele trei mari credinte ale Asiei budismul, hinduismul si islamismul domina stilul de viata si cultura populatiei. Bunatatea , gentiletea si eleganta naturala este o caracteristica generala a majoritatii locuitorilor, care nu pun accept pe bogatie si proprietati.

Cui se adreseaza. Cine va fi interesat
Croazierele in aceasta zona atrag persoanele de diferite varste care doresc sa exploreze porturi in stil tropical cu plaje in apropiere, o varietate de posibilitati de shopping si o cultura bogata. De asemenea se pot vizita orase vibrante cum ar fi Bangkok, Singapore, Kuala Lumpur.

Multe porturi sunt paradisuri pentru shopping cu multe oportunitati de cumparaturi. Clientii care doresc sa vada sit-uri arheologice si o abundenta de cultura vor fi impresionati de porturile de ancorare. Budismul si-a pus amprenta asupra zonei si impresioneaza cu temple, Ho Chin Min City, Shanghai sau Tianjin sunt orase in care se combina armonios modernismul cu istoria. Hong Kong, Manila si Yokohama ofera privitorului arhitecturi futuriste combinate cu o bogata istorie si o traditie de sute de ani in comert.

La ce sa va asteptati
Cultura si peisaje diversificate, viata agitata in Bangkok sau Manila, zone prietenoase si de business in Malaezia, viata sofisticata in Singapore, bogatie culturala in Shanghai, Seul sau Ho Chi Min City, turism de inalta calitate in China. Combinatii inedite de plaje si obiective turistice.

Puncte tari
- O astfel de croaziera implica vizitarea multor tari diferite cu multe culturi specifice
- Calatoria in acesta zona (intr-o alta varianta decat cea cu un vas de croaziera) este scumpa si anevoioasa
- Este posbil sa va prelungiti sejurul intr-o destinatie exotica
- Posibilitati variate de cumparaturi

Pentru cei care nu am mai fost intr-o croaziera
Este o destinatie incitanta si exotica, excursiile in aceasta zona sunt destul de scumpe, iar croazierele ofera un foarte bun raport calitate-pret. Din fericire, cele mai multe locuri de interes a zonei sunt porturi sau sunt localizate foarte aproape de port.
America de Nord
America de Sud
Caraibe
Europa de Nord
Mediterana
Transatlantic
Marea Rosie
Orientul Mijlociu
Orientul Indepartat
Oceanul Indian
Alaska
Fluvii
Alte destinatii
Marea Adriatica
© www.ofertacroaziera.ro 2010 - 2023Termeni si conditiiContactHome
DISCOVER TURISM RO32110761, J2/889/2013, Licenta de turism nr. 6974/06.09.2013, Polita de asigurare seria I nr. 25135, Omniasig, valabilitate 28.08.2015- 27.08.2016. M.D.R.T. 0800- 86.82.82
© Toate fotografiile si textele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin www.ofertacroaziera.ro. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora, fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).
ANPC